Lisälämmitys

Muista käyttää lisälämmitintä myös kesäaikana!

Vesvel on valtuutettu Webasto ja
Eberspächer huolto- ja asennuspiste

Varastossamme on saatavilla kaikki yleisimmät Webasto, Eberi, Ardic ja Mikuni varaosat ja lämmittimet. Huollot, korjaukset ja asennukset teemme nopeasti ja joustavasti.

Polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä saa luksusta ja turvallisuutta arkiaamuihin. On mukava mennä aamulla autolle, joka on jo lämmin ja ikkunoista jää sulanut. Ei enää jäisiä lukkoja tai ikkunoiden hillitöntä raappausta. Lisälämmittimen käyttöaika on näillä korkeuksilla pitkä, alkaen loka-marraskuusta jatkuen aina maaliskuun loppuun saakka. Diesel-käyttöisen lämmittimen huoltoväli on noin kolme vuotta.

Lämmittimen käytössä huomioitavaa

Käytä lämmitintä yhtäjaksoisesti vähintään 15 minuutin ajan. Lyhyemmässä ajassa ns. itsepuhdistusta ei kerkeä tapahtua, vaan lämmitin karstoittuu.
Aja autolla yhtäjaksoisesti vähintään yhtä kauan, kuin lämmitin on ollut päällä, ettei akusta lopu virta. Jos ajomatka on lyhyt, on autoon mahdollista asentaa erillinen kiinteä verkkovirralla toimiva akkulaturi. Laturi lataa yön aikana akun täyteen ja tuottaa kaiken lämmityksessä tarvittavan virran. Näin lämmitintä voidaan käyttää esim. päivällä kolme kertaa puolen tunnin ajan.
Ennen auton sammuttamista (monessa nykyautossa ko säätötoimet toteutuvat vain auton ollessa käynnissä) käännä lämmönsäädin maksimiasentoon ja suuntaa puhallus tuulilasille. Mikäli puhallusnopeuteen voidaan vaikuttaa, säädä se 1-2 nopeudelle. Noin 15 sekunnin kuluttua auto on tehnyt toivotut toimenpiteet ja auton voi sammuttaa.

Dieselautoissa polttoaineen juoksevuuteen ja varastointilämpötilaan tulisi kiinnittää erityistä huomiota varsinkin kun pakkanen laskee alle -25 asteen.
Lämmitintä tulisi käyttää myös kesäaikaan vähintään kerran kuukaudessa, etteivät polttoainepumppu tai paloilmapuhallin jumiutuisi. Kesäkäytössä huomioi lämmönsäätö maksimiasentoon, ettei lämmitin ylikuumene.